Nieuws

Inlog pagina voor leden online

Met ingang van 5 april staat de inlogpagina voor leden online. Hier zijn binnenkort o.a. de statuten, het huishoudelijk reglement en verslagen van vergaderingen te vinden.
(05/04/2022)
Black Arrow

Wijkcentrum “de Kern” beperkt beschikbaar

Op 31 mei en 21 juni 2022 is de grote zaal van het wijkcentrum pas vanaf 20:00 uur beschikbaar i.v.m. voorgaande activiteiten. Graag hier rekening mee houden !
Black Arrow

Black Arrow schiet zich in de prijzen bij de Winteranimal op Texel (16/02/2022)

Bij de winteranimal die door de Eilandschutters op Texel dit jaar na 2 jaar afgelasting weer werd georganiseerd, wisten leden van Black Arrow zich weer in de prijzen te schieten. Zoals bekend is de Winter Animal ook de wedstrijd voor de regio kampioenschappen van de NHB.
Uitslag:
1e plaats dames senioren compound unlimited en daarmee Regiokampioen 2022:

Linda Overdiek-Zuidema

2e plaats heren veteranen barebow:

Rob Schilderman

2e plaats heren senioren freestyle recurve:

Martijn Kamphuis

3e plaats heren senioren freestyle recurve:

Dennis Kuiper

De andere deelnemers van Black Arrow vielen niet in de prijzen, maar kijken wél terug op een mooie wedstrijd.

Onderstaand het verslag van 1e prijs winnares Linda Overdiek-Zuidema:

Texel 12-2-2022

 

Na een jaar van vele geannuleerde wedstrijden mochten we dit jaar gelukkig wel weer naar Texel. Op vrijdagmiddag reden we vol goede moed naar Den Helder om daar met de boot naar Texel te varen. Het bleek heel druk te zijn, want we moesten 2 uur wachten voordat we mee mochten. Eenmaal op Texel besloten we om ons meteen te gaan aanmelden voor de wedstrijd. Bij een sporthal in Den Burg werd onze qr-code gecontroleerd en kregen we een toegangsbandje om onze pols. Daarbij kregen we ook meteen onze scorebriefjes en een consumptiebon. 

 De volgende dag was het zover. We hadden enorm geluk met het weer, de zon hield ons bijna de hele dag gezelschap. Er stond wel een typische Texelse wind met windkracht 4/5, maar dat zorgde alleen maar voor een leuke extra uitdaging. 

 Wij, Frits en Linda, schoten met een gezellig groepje met 4 leden van h.b.v. Czaar Peter uit Zaandam. We begonnen om kwart voor 10 in het bos met onze eerste lus. De doelen stonden op vele diverse afstanden: van een klein schildpadje op zo’n 15 meter tot een bizon op ongeveer 55 meter vanaf de rode plok. We konden lekker vlot doorlopen en even voor 13 uur kwamen we aan bij de catering voor een lekkere warme lunch. 

 Daarna konden we beginnen aan onze laatste lus, deze keer over de lege camping die in de duinen ligt. Heuveltje op, heuveltje af dus! De wind maakte het ons hier ook veel moeilijker, en zelfs de zon scheen ons af en toe fel in de ogen. Ook hier stonden de doelen weer heel gevarieerd opgesteld. 

 Om 16 uur kwamen wij precies op tijd weer terug bij de catering. Nog even gauw de punten natellen en dan gauw de scorebriefjes inleveren. Deze keer konden we niet gezellig napraten, ivm de huidige coronaregels was er geen prijsuitreiking en werden we verzocht het wedstrijdterrein direct te verlaten. De uitslag komt later nog online en eventuele prijzen worden opgestuurd per post.

 Moe maar voldaan namen we afscheid van de rest van ons groepje en vertrokken wij weer naar ons vakantiehuisje. 

 Op zondag keerden wij zeer tevreden weer huiswaarts, hopend dat we ook volgend jaar gewoon weer kunnen terugkomen naar deze prachtige wedstrijd. 

 Geschreven door Linda Overdiek-Zuidema 

Voor de foto’s van deze wedstrijd klik hier.
Black Arrow

Onderzoek naar samenwerking met Tenaxx

Op zaterdag 28 januari is er een eerste gesprek geweest tussen de directie van familiepark landgoed Tenaxx in Wedde en het dagelijks bestuur van Black Arrow. 

 Het doel was om eens door te spreken wat Tenaxx en Black Arrow voor elkaar zouden kunnen betekenen als het gaat om de 3D Handboogsport. Op het landgoed liggen nl. 2 permanente 3D banen, waarvan er één geschikt is voor het beoefenen van onze sport. Er was al enige tijd sprake van contact over en weer en nu is één en ander dus in een persoonlijk gesprek nader uitgediept.

Vervolgens is op 13 maart 2022 een schouw van de 3D baan van Tennax uitgevoerd door het bestuur en de trainers en daarbij is geconstateerd dat de baan geschikt is voor het houden van wedstrijden. 

Het voornemen is om in 2022 het clubkampioenschap bij Tennax te gaan houden, dit komt in de ledenverghadering aan de orde.

 Mocht je nieuwsgierig zijn en Tenaxx nog niet kennen, kijk dan even bij de Links…

(09/04/2022)

Black Arrow

Aanhangwagen bestickerd – Met hulp van het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen BWRI te Hoogezand is onze aanhangwagen voorzien van ons logo en het adres van onze website. Natuurlijk zijn we hier erg blij mee, hiermee wordt de naamsbekendheid van Black Arrow aanzienlijk vergroot. (okt. 2021)

Black Arrow
Black Arrow is aangesloten bij het Jeugdfonds voor Sport &Cultuur. Hieronder leest u wat dit fonds kan betekenen als het moeilijk is/wordt voor jeugdigen om de contributie van een sportclub te betalen. (19/1/2021)

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

 Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

 Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

 Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Klik op de onderstaande afbeelding.

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie en de ouderkaart