Nieuws

Black Arrow scoort tijdens het Regiokampioenschap 2023 !!

 

Op 11 februari werd het Regiokampioenschap van de Nederlandse Handboog Bond voor Regio 1 (Noord Nederland) gehouden op het waddeneiland Texel. De Eilandschutters hadden weer een fantastisch mooi parcours uitgezet waar de inmiddels befaamde Winter 3D werd gehouden en dus ook de RK voor rayon 1.

Black Arrow ging de strijd in met dertien leden in verschillende klassen en wist in totaal 7 prijzen te veroveren. Linda Overdiek werd voor de 7e achtereenvolgende keer Regiokampioen, terwijl haar man Frits dit voor de eerste keer lukte. Ria Rops en Luppo Arends werden eveneens Regiokampioen. Dus in totaal 4 kampioenen !

Roel Hemminga en Martijn Kamphuis werden tweede in hun klasse, een mooie derde plaats was er voor Michel Rops.

Voor foto’s kijk op de galerij pagina

(13/02/2023)

Black Arrow

Kerstwedstrijd 2022

Op donderdag 22 december werd in de sporthal bij “de Klabbe” voor het eerst in 3 jaar de Kerstwedstrijd gehouden. De zaal was met versiering en lampjes in kerstsfeer gebracht en de prijzen konden worden bemachtigd door de verschillende formaten kerstballen stuk te schieten. Het nummer wat in elke bal zat correspondeerde met een prijs op de welgevulde prijzentafel en iedereen had de mogelijkheid om twee van deze prijzen te bemachtigen.

Aan het eind van de avond bedankte de secretaris iedereen die mee had gedaan en hij sprak namens het bestuur dank en waardering uit voor het feit dat de leden de club tijdens de moeilijke Corona-periode waren blijven steunen. Tot slot was er voor alle deelnemers nog een extra – naar eigen inzicht te besteden – prijs.

Voor foto’s kijk op de galerij-pagina.

(22/12/2022)

Black Arrow
Sinterklaasverschieting 2022

Na twee jaar geen Sinterklaas verschieting te hebben gehouden door Corona, was het eindelijk weer zover. Een dertigtal leden werden door de secretaris Luppo Arends welkom geheten voor dit normaal jaarlijks terugkerende evenement.

De aanwezigen schoten op ingepakte geluksschijven ter grootte van een A4, waarbij de uitkomst dit keer alleen maar afhankelijk was van het al dan niet raken van het doel. Waar de treffer viel was onbelangrijk omdat het doel was verdeeld in onregelmatige zone’s met daarin zowel plus- als minpunten.

Er mochten 9 pijlen worden geschoten met een mogelijke uitbreiding naar 12, mits de schutter een Sinterklaasliedje zong en van deze mogelijkheid werd veelvuldig gebruik gemaakt. Ook deze uitbreiding kon trouwens zowel meer plus- als minpunten opleveren…

Ondertussen werd volop genoten van koffie, thee, chocolademelk en de zo langzamerhand traditionele pepernotencake van de echtgenote van de secretaris.

Uiteindelijk ging Dylan Bosch er bij de jeugd met de prijs vandoor, terwijl Kees Wesselink-Schram dat bij de volwassenen deed. Karin Snijders kreeg de all-over poedelprijs.

Al met al weer een leuke avond.

Foto’s zijn te zien op de galerij-pagina

(06/12/2022)

Black Arrow
  Clubkampioenschap 2022

Op zaterdag 24 september 2022 is het clubkampioenschap verschoten op het rode parcours van de permanente 3D baan bij landgoed Tenaxx in Wedde. Voor onze vereniging qua locatie een primeur en de generale repetitie voor onze eerste “eigen” 3D wedstrijd in 2023.

Er hadden zich 24 schutters ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 23 mee streden om de titel “Clubkampioen” in de verschillende klassen.

Het weer speelde  goed mee en de verwachte regen bleef  uit.

De organisatie was dit jaar in handen van Roel Hemminga en Martijn Kamphuis en het mag gezegd worden dat zij er alles aan hadden gedaan om de wedstrijd tot een succes te maken.

De strijd om het kampioenschap was uiteraard hevig maar sportief en werd slechts onderbroken door een door Tenaxx verzorgde lunch die gretig aftrek vond.

Aan het einde van de dag werden de scorebriefjes ingeleverd en al gauw was de uitslag in de diverse klassen bekend:

BareBowRecurve jeugd:

1. Dylan Bosch (clubkampioen) 406 punten

2. Thijmen Bodenstaff 390 punten

3. Mauro Walker 257 punten

BareBowRecurve dames:

1. José Oostmeijer (clubkampioen) 390 punten

2. Jessie van der Warf 271 punten

3.  Karin Snijders 240 punten1

4.  Yara Naafs 128 punten

BareBowRecurve heren:

1. Emile Oostmeijer (clubkampioen) 477 punten

2. Michel Rops 460 punten

3. Bert Dijkhuis 459 punten

4. Jorik Norder 398 punten

5. Eelco Vriezekolk 356 punten

6. Johan Mulder 343 punten

7. Mike Overdijk 240 punten

FreeStyleRecurve jeugd:

1.  Maxim Pawirodikromo (clubkampioen) 320 punten

Longbow:

1. Julio Pawirodikromo (clubkampioen) 211 punten

Compound Unlimited dames:

1. Linda Overdiek (clubkampioen) 535 punten

2. Ria Rops  453 punten

Compound Unlimited heren:

1. Frits Overdiek (clubkampioen)  748 punten

2. Luppo Arends  543 punten

3. Jaap Sinnema 472 punten

Alle prijswinnaars uiteraard van harte proficiat met dit behaalde resultaat !

Alle deelnemers gingen overigens naar huis met een tastbare herinnering aan deze mooie dag die hopelijk in 2023 weer een vervolg krijgt.

Foto’s zijn te zien op de galerij-pagina.

(27/09/2022)

Black Arrow

Aanhangwagen bestickerd – Met hulp van het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen BWRI te Hoogezand is onze aanhangwagen voorzien van ons logo en het adres van onze website. Natuurlijk zijn we hier erg blij mee, hiermee wordt de naamsbekendheid van Black Arrow aanzienlijk vergroot. (okt. 2021)

Black Arrow
Black Arrow is aangesloten bij het Jeugdfonds voor Sport &Cultuur. Hieronder leest u wat dit fonds kan betekenen als het moeilijk is/wordt voor jeugdigen om de contributie van een sportclub te betalen. (19/1/2021)

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

 Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

 Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

 Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Klik op de onderstaande afbeelding.

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie en de ouderkaart