Wie zijn wij ?

Black Arrow is in 2007 opgericht in de toenmalige gemeente Hoogezand-Sappemeer. De vereniging heeft als doelstelling om de handboogsport in al zijn aspecten te bevorderen. Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Handboog Sport Nederland (KHSN), wat onze leden de mogelijkheid biedt om aan landelijke wedstrijden deel te nemen.

Beoefenen van de handboogsport kan iedereen; mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Je hoeft geen super sportman of -vrouw te zijn om aan deze sport te doen, wij helpen je graag op weg. Op dit moment telt onze vereniging ruim 40 actieve leden en we hopen nog verder te groeien. Als adspirant lid kan men de eerste twee maanden gratis schieten met een club boog van de vereniging. Er zijn trainers van de vereniging aanwezig die de eerste beginselen van het handboogschieten bijbrengen.

Leden kunnen aan diverse regionale of landelijke wedstrijden deelnemen als individu. Dit zijn doel schietwedstrijden op blazoenen (schijven) 3D animal rondes op kunststof dieren of veld/jacht rondes op blazoenen.

Black Arrow richt zich voornamelijk op 3D animal rondes en inmiddels zijn onze leden een regelmatig terugkerende verschijning op het ereschavot bij deze wedstrijden.  Een gemiddelde 3D animal ronde bestaat uit een 30-tal doelen die in gevarieerd terrein op verschillende afstanden en in diverse moeilijkheidsgraden staan opgesteld. De vaardigheid bestaat uit een juiste inschatting van de afstand tussen het schietpunt en het doel en het daarna afgeven van een raak schot. 

Het lidmaatschap van Black Arrow is toegankelijk voor iedereen van 12 jaar en ouder. Het kost voor volwassenen € 11.70 per maand en voor jeugdleden € 9.50.

Daarnaast is het lidmaatschap van de Koninklijke Handboog Sport Nederland verplicht, voor de kosten zie hieronder:

Jaarcontributie leden 18 jaar en ouder: €70,50 -/- €2,50 korting = € 68,-
Jaarcontributie leden t/m 17 jaar: €35,25 -/- €1,25 korting = € 34,-
Leden van 75 jaar of ouder en tevens 40 jaar of langer lid: € 10,-

Je kunt per maand lid worden van KHSN. Hiertoe is een tabel opgesteld dat je vervolgens betaald voor de rest van het kalender jaar. Het jaarbedrag wordt dan naar rato bepaald. Ben je per 1 januari lid, betaal je 68 euro. Ben je per 1 april lid, betaal je 9/12e deel, etc.

(11/03/2024)